All About The Daily Maine News

Digital Smile Design - stomatološki postupak

Jan 11

DSD

Smile Design

Vjerujemo kako svi mi zapravo težimo što savršenijem osmijehu. Bilo da se radi o ugradnji implantata, zubnih ljuskica, ili samo korekciji zubi putem aparatića. Ne kaže se bez razloga da osmijeh otvara sva vrata, stoga zašto on ne bi mogao biti savršen? Odgovor na ovo pitanje već imamo i možda će vas iznenaditi kada vam kažemo da postoji još jedna novost na tržištu stomatologije, gdje možete sami birati vaš budući osmijeh! Zainteresirali smo vas? Odlično. Sve informacije donosimo u članku.

Digital smile design je relativno nova, ali revolucionalna metoda. Zasniva se na virtualnom planiranju i dizajniranju željenog osmijeha na temelju računalne obrade fotografija i videozapisa pacijentova lica i zubnih proporcija pri različitim kretnjama i ekspresijama, poput govora, smijeha.

Prednosti DSD-a

stomatoloski digital workflow

Na ovaj način pacijent može unaprijed vidjeti kako bi njegov budući osmijeh izgledao prije nego li donese odluku. Također, pacijent utječe na prikaz svojeg budućeg izgleda, koji se maksimalno prilagođava njegovom licu.

Najveća prednost digital smile designa zapravo je što je moguće osmijeh vidjeti unaprijed, posebice kada je za većinu stomatoloških usluga specifično da svoj izgled osmijeh pacijenti vide tek nakon obrade, dok je u ovome slučaju sve to moguće vidjeti unaprijed.

Pacijent uvijek može izraziti svoje žele, te biti direktno uključen u planiranje svog budućeg osmijeha, zajedno sa stomatologom, što smatramo ogromnom prednosti jer ste zapravo uključeni u kompletan proces koji se događa pred vašim očima.

Prvi korak je uzimanje fotografija vašeg lica. Radi se o više fotografija, kako bi stomatolog uhvatio više ekspresija vašeg lica, te kako bi imali polaznu točku za daljnje planiranje vašeg savršenog osmijeha.

U drugoj fazi radi se na digitalnom dizajnu osmijeha, te naglašavamo kako u ovom procesu sudjeluju i doktor i pacijent, odnosno vi. Po završetku postupka, imate priliku vidjeti svoj budući novi osmijeh u digitalnom obliku prije nego što je uopće izvršen bilo kakav stomatološki zahvat u praksi. 

Nakon navedene dvije faze slijedi takozvani mock-up, gdje stomatolog kreće u realizaciju svih prijašnjih planova, te kreće s izradom vašeg novog osmijeha. Nakon toga, uzima se silikonski otisak pomoću kojeg se u laboratoriju izrađuje vas specifični otisak, te se u vosku oblikuje vaš novi osmijeh. On naravno može, a ne mora biti onaj konačan, te su i u ovoj fazi moguće izmijene ukoliko ima potrebe za njima.

Moramo priznati kako smo se oduševili kada smo saznali sve ove informacije i naprosto smo ih morali prenijeti dalje. Jasno je kako ovaj proces može trajati nešto duže, nego li je u pitanju postavljanje recimo zubnih ljuskica, ali također vjerujemo da se dobre stvari isplati čekati. Svi smo mi navikli otići kod stomatologa i vidjeti svoj odraz u ogledalu tek nakon što je sve obavljeno. Smile Design, savršena je prilika svima nama da unaprijed vidimo kako će naš osmijeh izgledati. Naravno, on treba biti prilagođen i vašem licu, ali to ne znači da nema prostora za sugestije i izražavanje svojih želja stomatologu.

Zaključak

Stomatolog će uvijek saslušati vaše želje i prijedloge, te vam pomoći da realizirate svoje želje, koliko god je to moguće. Također, kada je u pitanju cijena, to vam nijedan stomatolog neće moći reći “iz rukava”. Ipak je kod ovakvih stvari potrebno prvo otići na pregled, kako bi stomatolog vidio što bi se sve trebalo iskorigirati, te kakve su vaše vizije i želje kako bi vam mogao formirati cijenu. Naravno, ona se formira prije nego li se službeno počne s radom.

Digital Smile Design partner u Osijeku:

https://smiledesign-kovac.hr/